Bakker Bouwbedrijf BV Amsterdam Blog

De 10 meest gemaakte beginnersfouten bij verbouwing van uw huis

Uw woning of appartement verbouwen is een ingrijpend proces. Helemaal als u het voor u de eerste keer is. Of in een nieuwe stad, zoals ons mooie Amsterdam. Om ervoor te zorgen dat u goed beslagen ten ijs komt delen we hier de top 10 beginnersfouten.

 

Fout # 1: Te weinig aandacht besteden aan de planning        
Zorg ervoor dat de bouwplannen, details en specificaties tot in detail zijn uitgewerkt. Onduidelijkheid in de plannen draagt niet bij aan het eindresultaat zoals u het voor ogen heeft. Neem de tijd om met uw aannemer uw wensen te bespreken. Hij weet precies wat de mogelijkheden zijn en wat hij kan bereiken met het budget. Uw aannemer denkt met u mee over oplossingen, zodat u ook na de verbouwing plezierig en efficiënt kunt wonen.

 

Fout # 2: Slechts 1 offerte aanvragen of in zee gaan met de goedkoopste
Vergelijk altijd aannemers en leveranciers met elkaar. En onthoud dat als het te mooi is om waar te zijn, dat vaak ook het geval is. Bakker Bouwbedrijf werkt daarom met uitgebreide begrotingen. Offertes kunnen enorm variëren. Vraag altijd minimaal 2 offertes aan bij verschillende leveranciers, zodat u niet teveel betaalt en de juiste kwaliteit krijgt.

 

Fout # 3: Het inhuren van de verkeerde mensen
Iedereen kent wel iemand die ermee te maken heeft gehad. Aannemers die onder de prijs duiken en uiteindelijk half werk afleveren. Dit zorgt niet alleen voor extra kosten voor u, het creëert ook extra stress. Een verbouwing is al een zeer intense en spannende periode. Check daarom altijd de aanbevelingen en referenties voordat u met een partij in zee gaat.

 

Fout # 4: Geen rekening houden met tegenvallers
Het kan altijd gebeuren dat buiten uw macht en controle om, de werkzaamheden uitlopen. Er zijn zoveel dingen die de voortgang van uw verbouwing kunnen vertragen. Wie rekening houdt met een ruimere verbouwperiode is minder teleurgesteld wanneer het langer duurt. Daarentegen is iedereen blij wanneer de verbouwing eerder klaar is dan verwacht. Bereidt u voor op extra tijd en eventuele hogere kosten door wijzigingen in het ontwerp of onvoorziene gebeurtenissen. Een  post ‘onvoorzien’ van 5- 10% in een begroting is hiervoor gebruikelijk.

 

Fout # 5: Teveel zelf willen doen
Door zelf werkzaamheden uit te voeren kun je geld besparen. En als u ervaring heeft met verbouwen en renoveren, dan is dit ook zeker het geval. Bent u minder handig dan wordt de kans op (kostbare) fouten groter. Dan kan de aanvankelijke besparing u veel tijd en geld kosten. We raden daarom iedereen aan om experts in te huren voor structurele aanpassingen en bijvoorbeeld het aanleggen van elektriciteit. Als zulke werkzaamheden niet volgens de bouwnormen worden uitgevoerd, dan moet alles opnieuw gedaan worden.

 

Fout # 6 : Het ontbreken van een architect of interieur ontwerper
Wanneer u uw interieur helemaal gaat vervangen, van de badkamer tot aan de woonkamer, dan is het verstandig om een architect of interieur ontwerper te raadplegen. De indeling van de woonruimte, de keuze voor tegels, kasten, verf, plaatsing van het meubilair en alle andere decoratieve aspecten van uw leefruimte vereist een bepaalde kennis en inzicht. Aangezien de keuzes eindeloos zijn, kunt u al snel door de bomen het bos niet meer zien. Een (binnenhuis)architect weet welke mogelijkheden bij een bepaalde stijl passen.

 

Fout # 7: In het huis wonen tijdens de renovatie
Een verbouwing is ingrijpend. Uw huis is vaak meerdere dagen of zelfs weken minder leefbaar. Midden in een verbouwing of renovatie wonen betekent stress. Bouwlieden zullen om u heen werken en waarschijnlijk struikelt u over de rotzooi en over elkaar. Daarnaast is het ook niet gezond om tussen stof en vuil te wonen, vooral als er kinderen en huisdieren bij betrokken zijn. Zorg voor een plek om te wonen terwijl uw woning wordt verbouwd is ons advies.

 

Fout # 8: Luisteren naar de verkeerde mensen  
Nederland telt 17 miljoen bondscoaches en net zoveel verbouwingsexperts. We weten allemaal hoe het moet en iedereen zal dan  zijn of haar advies willen geven tijdens de verbouwing of renovatie. Vertrouw vooral op het advies van een professioneel bouwteam, de architect, de aannemer en/of de designer en uzelf natuurlijk.

 

Fout # 9: Geld goed en efficiënt besteden  
De kamers die u het meest gebruikt, zoals de keuken en badkamers, moeten perfect zijn. Maak goed gebruik van het budget en besteed het merendeel ervan aan de ruimtes die u regelmatig zult gebruiken. Deze kamers zorgen ook voor meerwaarde van uw huis.

 

Fout # 10: De aannemer vertellen wat hij moet doen
Net als bij fout 8, denkt u zelf misschien precies te weten hoe het allemaal moet. Aannemers hebben het hoogstwaarschijnlijk allemaal al een keer gezien. Vertrouw op hun ervaring en vaardigheid. Goed verbouwen is een samenwerking tussen de aannemer en u. Communiceer open en op gelijke voet.

 

In goede handen bij Bakker Bouwbedrijf B.V.
Een verbouwing is een uitdaging. Iedereen gaat anders met een verbouwing of renovatie om. Bakker Bouwbedrijf heeft de juiste kennis en ervaring in huis om u goed van dienst te zijn. Wij zorgen ervoor dat de verbouwing volgens afspraak verloopt en dat uw woonwensen werkelijkheid worden.